Група от любопитни мотоциклетисти стоят зад откриването на първото тяло на жертва на серийния убиец, който шокира обществеността в Кипър. Това съобщава гръцкото издание Екатимерини, цитирано от БГНЕС.

Местен мотоциклетист решава с двама свои приятели да се разходят в неделя, 14 април. Те спират в близост до старата изоставена мина в Листерос, за да разгледат мястото, където е бил сниман филм.

В този куфар е тялото на една от жертвите на Звяра от Кипър! (СНИМКИ/ВИДЕО 18+) 

„Жадните за силни усещания мъже се доближават до наводнената шахта, за да видят какво има в нея, но гледката е била затруднена от различни обекти”, казва един от мотоциклетистите, който пожела да остане анонимен.

„Ние си говорихме и правихме снимки и в един момент единият от нас грабна камък и го хвърли долу”, споделя още младежът.

Мотоциклетистът обясни, че те са можели да виждат през малка дупка, но когато камъкът ударил водата, която била, но 15-20 м. дълбочина слоят от кал се размърдал и разкрил нещо, което приличало на найлонова торба.

„Ние намерихме труп”, един от тях казва.

Мотоциклетистите също така разказаха и за германска двойка, която е била наоколо с по-хубава камера. Според докладите те също са помогнали за намирането на тялото.

„Те вече бяха в колата си и палеха двигателя, за да си тръгнат. Ние им помахахме, защото знаехме, че имат професионална камера и ги помолихме да ни я дадат, за да получим по-добър зуум в шахтата, защото нашите телефони не се справяха със задачата”, казва още мотоциклетистът.

След това той се връща заедно с германските туристи до мината.

„Определено изглежда като тяло на мъртвец”, казва германецът на мотоциклетистите.

Тогава те казват на туриста, че има начин да се стигне до долу, но го предупредили, че е опасно, защото дървената стълба е много стара.

Двама от мъжете решават да слязат в шахтата, за да огледат по-добре.

„Използвахме пръчки, за да разкрием тялото, но заради водата и калта не беше много ясно какво точно е”, заяви единият от мотоциклетистите.

„След като побутнахме тялото, за да го завъртим разбрахме, че краката са вързани и тогава казахме на хората долу да звъннат незабавно в полицията”, добавят още мотоциклетистите.

Един заподозрян е в ареста и е обвинен за седем убийства и едно изнасилване, поне към този момент, тъй като властите смятат, че може да има и още жертви.

Никос Метахас, който е на 35 години и има български корени, е капитан от кипърската армия и е познат като Орестис в онлайн средите. Пред разследващите той е признал, че е убил 7 чужденки, включително и две деца, но отрича обвиненията за изнасилване.

Към момента са намерени 5 тела, а водолази продължават да претърсват за телата на поне две от останалите жертви в две от езерата в близост до Никозия. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!