В 18.00 часа тази вечер пред сградата на македонското правителство в Скопие се очаква многохиляден протест в подкрепа на единството на Република Македония. Протестът се организира от десетки граждански организации предимно в социалните мрежи, уточни БГНЕС.
"Преминахте червената линия и червено-жълтата, Стига!" се казва в призива на организаторите. 

"За Македония знам много повече, отколкото всички партии лидери взети заедно. Македония е над всичко. това ми дава право и сила заедно с моите приятели да създадем Четвъртия Илинден. Ще вдигнем високо гласът си за Единна Македония, свободна за гражданските права не нейните граждани и дом за всеки, който обича Македония", пише още в призива. 

Днес пък лидерът на СДСМ Зоран Заев връчи необходимите подписи на президента Георге Иванов за получаване на мандат за съставяне на правителство. Заев получи подкрепа на три албански партии за сформиране на новия кабинет. От ВМРО-ДПМНЕ обвиняват СДСМ, че предава националните интереси на страната и иска да превърне Македония в двунационална, където албанският ще бъде официален език на цялата територия на държавата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!