Видеоклип с жена, която се обажда в полицията, защото 9-годишно момче я е нападнало сексуално, беше разпространен в социалните мрежи и предизвика бурни коментари. Случката се разиграла в квартален магазин в Бруклин, Ню Йорк, съобщава „Сън“.
 

Случаен минувач записал как бялата жена се оплаква на висок глас, че 9-годишно чернокожо момче я сграбчило за задника. До нея стояла майката на момчето, опитваща се да укроти двете си малки деца в суматохата.
„Точно така, синът ме сграбчи за задника, а тя реши да ми се разкрещи. Бях сексуално  нападната от дете“, оплаква се жената. В същото време момчето се крие зад майка си, а до тях стои по-малката му сестричка, която реве с цяло гърло.
 
Минаващите по улицата хора били шокирани от сцената. Те не можели да повярват, че някой може да извика полицията заради едно дете. Някои от тях се нахвърлили върху пострадалата. Тя пък обяснява по телефона: „Бялата дама вика ченгета за черната дама, разбирам. Има охранителни камери отвън. Ще се радвам да бъдат разгледани записите като доказателство“.
 
Накрая дори се стига до сблъсък между оплакващата се и друга жена, за който зяпачи доволно отбелязват: „Едно бяло момиче към друго“.
 
Освен обвинения в расизъм, жената междувременно беше наречена „педофил“.

Превод и редакция: БЛИЦ