Съд в Колорадо осъди 31-годишния Брок Франклин на 472 години лишаване от свобода за отвличане на жени и момичета и принуждаването им да проституират, съобщава CBS Denver. Това е най-суровото наказание за търговия с хора в историята на Съединените щати.
 


Франклин бе признат за виновен за 30 престъпления. Мъжът ръководил групировка, продаваща хора в сексуално робство. Защитата поиска 96 години, обвинението пък 616. В края на краищата прокуратурата остана удовлетворена от решението на съда."Такова наказание означава, че в Колорадо няма да се примиряваме с подобно насилие над хора," каза официалният представител на обвинението Джанет Дрейк.По данни на следствието мъжът принуждавал физически жени и девойки да работят като проститутки, давал им наркотици и ги принуждавал да встъпват с него в интимна близост. Всичките жертви работили в местни хотели.

"Вие не можете да си представите как заради него сме страдали аз и другите жени," казала в хода на делото една от жертвите. "Но аз оживях - сега съм свободна от насилие. Надявам се, че той никога няма да излезе от затвора!"

Превод: БЛИЦ