Вдовица на 82 години рязко забогатява, след като наследява 142 млн. долара от съпруга й. Тя обаче започва да изхвърля ценни предмети, колекционирани с десетилетия от покойника и то по съвет на екстрасенс. В цялата история е замесена и дъщеря й, която мистериозно умира.

Става дума за Женевиеве Богичи, вдовица на известния колекционер на произведения на изкуството от румънски произход Жан Богичи. Той бил собственик на едни от най-ценните произведения на изкуството от ХХ век в цяла Бразилия. След смъртта му през 2015 г. цялото му наследство е предписано именно на неговата съпруга.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

Грандиозната измама, за която става въпрос, е дело на не кой да е, а на собствената ѝ дъщеря – Сабине Богичи, която успява да я убеди да се обърне към услугите на „професионален“ гадател. Въпросният „ясновидец“ всъщност е приятелят на Сабине и той се свързва с 82-годишната вдовица и ѝ заявява, че дъщеря ѝ ще умре, освен ако не бъдат направени някои „спиритуални упражнения“, които ще струват доста скъпо. Мнимият оракул също така посъветвал жената да изхвърли от къщата някои от най-ценните предмети в дома си, за да „прочисти“ по този начин аурата си.

В началото Женевиеве започва да прави всичко, каквото ѝ нареди мъжът, но след известно време започва да изпитва подозрение относно методите му на прочистване и разкрива своите съмнения пред дъщеря си.

Тогава Сабине заключва майка си в една от стаите и я заплашва с убийство, ако съобщи в полицията. В крайна сметка, след повече от 40 банкови трансфера и изнасянане на над 15 произведения на изкуството – картини и скулптури, полицията успява да се намеси и да арестува дъщерята, приятелят ѝ и още няколко души от организираната престъпна група, която двамата ръководят.

На 14 септември Сабине Богичи е открита в изключително тежко състояние пред сграда в Рио де Жанейро. Оказва се, че 49-годишната жена е паднала от балкона на апартамента, в който живее. Въпреки усилията на лекарите, Богичи издъхва в болницата в резултат от тежките наранявания, които е получила при падането.

При обиск на жилището ѝ разследващите откриват бележка, оставена за нейна приятелка, която излежава присъда в затвора.

Разследването по случая продължава, като все още не е съвсем ясно дали се касае за самоубийсто или за убийство, отбелязва в-к La Vanguardia.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук