В предградията на американския град Ричмънд, щата Вирджиния, е забелязан огромен червей с чукообразна глава от остров Калимантан, съобщи "Фокс нюз". 

Местен жител, натъкнал се на 30-сантиметровото създание, го е помислил за змия и е съобщил за него на щатската Служба за контрол на дивата природа.

Снимката, която той е изпратил, е смаяла служителите й. "Никога не сме виждали подобно нещо", признаха те във Фейсбук.
 
Съществото е било идентифицирано едва след публикуването на снимката в социалната мрежа. Оказало се, че става въпрос за хищен ресничест червей, принадлежащ към рода Bipalium.

Инвазията на тези червеи в САЩ продължава повече от 100 години след като са били пренесени на американска земя от Азия. През това време те успяват да превземат Калифорния, Флорида, Джорджия, Луизиана и Тексас, както и Северна и Южна Каролина.

Представители на вида досега не са срещани във Вирджиния.

Червеите Bipalium се хранят с живи организми в почвата - предимно обикновени червеи, и не представляват заплаха за хората или домашните животни. Наричат ги "безсмъртни", защото, когато са разполовени на две или повече части, всяка част се развива и започва да расте на дължина, което ги прави трудни за унищожаване.