Чичо Сам е най-богатият измислен персонаж. Това става ясно от годишната класация на списание “Форбс” на 15-те измислени богаташи.
Сътрудниците на “Форбс” не успели да изчислят личното състояние на Чичо Сам и то било определено като “безкрайно”. По данни на списанието само през септември 2008 г. Чичо Сам е отпечатал нови банкноти на стойност 6 милиарда долара. През 2008 г. Чичо Сам, прославил се като “безумен инвеститор”, който влага средства в банки, оказали се на ръба на фалита, се интересува от космическата промишленост и отбраната. Лидерът в миналогодишната класация Скрудж Макдак тази година заема второто място. За една година личното му богатство се е увеличило от 28,8 на 29,1 милиарда долара. За това са допринесли високите цени на златото. Чичо Скрудж е известен с това, че обича да се къпе в злато. Веднъж пък се сби с мечка за два долара, а освен това извърши пътешествие в миналото, за да осребри просрочени облигации.
Богатият Ричи (Richie Rich) от едноименния филм не е променил позицията си в класацията на “Форбс” и остава на третото място. Личното му състояние се оценява на 12,3 милиарда долара, посочва ЛентаРу. /БЛИЦ