Жители от руски и украински произход в южната турска провинция Анталия предприемат действия, за да помогнат на пострадалите от катастрофалните земетресения, станали в понеделник, предава Daily Sabah.

Две големи земетресения удариха югоизточната провинция Кахраманмараш в Турция, като засегнаха няколко съседни района. В крайбрежния град Анталия усилията за оказване на помощ в центрове, създадени на различни места, също се подкрепят от руснаците и украинците, живеещи в града.

Алексей Найденов, 26-годишен руснак, живеещ в Турция, заяви пред Anadolu Agency (AA), че веднага е предприел действия, когато е научил за земетресението чрез социалните мрежи, пише "Фокус".

"Когато видях такова бедствие, исках да бъда с жените, възрастните хора и хората, които чакат помощ. Заставам заедно с турския народ и в добри, и в лоши времена", изтъкна той.

Украинката Анна Аба, която дари дрехи за жертвите на земетресението, изтъкна: "Турция ни помага, така че ще направим каквото е необходимо за страната. Тъжно ми е, когато видя децата там".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук