Флорет Джонсон от Флорида в САЩ попадна в болница, след като започнала да се мъчи от силна кашлица. Жената не можела да си задържи дъха и за 3 секунди. 


Лекарите открили, че жената има увредени бели дробове, а след това ѝ поставили и страшна диагноза - CoViD-19.

И без това опасната ситуация се е усложнила от това, че американката всеки момент трябвало да роди.  


Медиците възнамерявали да направят на жената цезарово сечение, но ден по-късно Флорет родила по естествен път. 

Жената обаче нямала шанс да се порадва на детето си, защото лекарите веднага взели младенеца от заразената с коронавирса майка.  

"След около половин час на бял свят се появи моя ангел. Но той веднага ми бе отнет. Дори не успях да го разгледам добре, нито пък да го докосна. Извикаха лекар защото дишането ми се влоши", разказва Флорет. 


Жената успяла да види отново малката си дъщеричка благодарение на видеовръзка с медицинска сестра. Тя била вече дала живот на детето, но нейният бил под голяма опасност. 

Скоро медиците съобщили на пациентката, че ще бъде включена към апарат за вентилация. Лекарите ѝ казали, че шансът ѝ да оцелее е едно на 100. 

Флорет се свързала със семейство и приятели, за да си кажат последно сбогом.  

"Медицинската сестра със сълзи на очите дойде при мен, седна на стол до мен и ми каза, че умирам... Позвъних на роднините си, писах на близки. Въобще не си имаха и на представа, че се прощавам с тях", споделя Джонсън. 

 

Чудото обаче се случило: след няколко дни пациентката дошла на себе си: "Бог ми позволи да остана жива на този свят", радва се новоизпечената майка в откровен пост във Фейсбук. 

Историята ѝ е харесана от над 30 000 души. 

Превод и редакция: БЛИЦ