48-годишен служител на болница в Ню Йорк, където носят защитни облекла от чували за смет, почина от COVID-19. Киус Кели загуби борбата едва седмица след като бе диагностициран със страшния вирус, предава New York Post.

Той е бил асистент-мениджър в манхатънската болница Mount Sinai West, в която, както в много други медицински заведения в щата, няма защитни облекла. 


Медиците там са принудени да носят чували за смет, за да се предпазят от заразата, а шокираща снимка във "Фейсбук" докава това. На нея три медицински лица са облечени в черни пликове. Към кадъра има добавено описание, което гласи, че професионалните защитни екипи са напълно изчерпани. Няма повече маски и облекла, затова сестрите са принудени да измислят сами как да се предпазят по време на кризата. 

"Безопасността на пациентите и екипите ни никога не е била по-важна и предприемаме всякакви мерки, за да защитим всички", съобщават от лечебното заведение, цитирани от Daily Mail. 

"Tази нарастваща криза не отшумява и вече опустоши стотици семейства в Ню Йорк и превърна нашите професионалисти от първа линия в истински американски герои. Днес загубихме един герой - състрадателен колега, приятел и безкористен медик", пишат още в съобщението си от болницата.  

Не по-малко от четирима човека от екипа на Кели са дали положителни проби за короанвирус. 

Превод и редакция: БЛИЦ