Шестима британски войници бяха свалени от влака и предадени на полицията близо до руско-естонската граница.

Пътниците се оплаквали, че военните са пияни и се държат лошо, но според The ​​Daily Mirror има опасения, че „агентите на руското разузнаване са се възползвали от поведението на британските войници, за да дискредитират действията на НАТО“.

Само на 30 километра от руската граница шест британски войници бяха свалени от влака по обвинение, че са пияни и се държат неприлично. Според The Daily Mirror военните са били задържани от полицията в град Йегева, когато пътниците се оплакали, че се държат грозно.

Полицията е била извикана, след като няколко пъти служителите от влаковата бригадаса помолиха военните да се държат по-малко агресивно и да не плашат цивилните със силни викове. Според очевидци, войниците са били пияни.

Когато войниците бяха свалени от влака, те бяха предадени на военната полиция на НАТО. Очакват ги съответните дисциплинарни наказания.
В Естония, в бойната група на НАТО има стотици британски войници.

Това са предимно войници от Първи батальон на Мерсианския полк.

Както отбелязва вестникът, има опасения, че „агентите на руското разузнаване са се възползвали от лошото поведение на британските военни, за да дискредитират действията на НАТО по границата“.

"Този сериозен инцидент може да е бил умишлено организиран от агентите на Путин", каза експертът по Русия Брус Джоунс от военно-аналитичната агенция Jane's.

Говорител на британското министерство на отбраната заяви, че по случая се води разследване.