Фондация "Херидиж" излезе с текст на електронното си издание "Dailysignal", цитиран от "Вечер", в който се призовава за бърза оставка на американския посланик в Скопие.
В материала се споменава, че същият се намесвал брутално във вътрешната политика на балканската страна с цел да отстрани на всяка цена управляващата партия ВМРО-ДКМНЕ, която имаше най-много гласове на изборите на 11 декември.

Македония има население по-малобройно от Куинс и приблизително колкото Върмонт, държавата е заклещена в южния дял на Балканите между неприятелски настроената Гърция и понякога реваншистките Албания и България, пише изданието.

Тези дни членове на Конгреса поискаха да бъде привикан посланикът в Скопие Джес Бейли да обясни дали не малтретира местната общественост и дали не въздейства пряко на политическите партии за формирането на "Червено-зелената" коалиция на левичарските и ислямистките партии. Същите конгресмени искат да знаят дали американският посланик не е използвал държавни пари, за да формира групировки, управлявани от милиардера Джордж Сорос.

Превод: БЛИЦ