Суперзвездите на Холивуд Робърт де Ниро, Бен Афлек и Джулия Робъртс са сред номинираните за "Златна малинка" за най-лоши роли на годината. Комедията "Зулендър 2" получи най-много 9 номинации, сред които за най-лош филм, за режисура, най-бездарен актьор и актриса.


Претенденти за отличията са известният комик Бен Стилър, който освен че играе, е и режисьор на комедията, а също така актьорите Оуен Уилсън и Кристен Уиг. Техен основен конкурент е "Батман срещу Супермен" - с номинации за най-лош филм, най-ужасно продължение, най-лоша главна мъжка роля на Бен Афлек и още пет "Малинки".

В категорията за лош актьор Афлек и Стилър се изправят срещу живата легенда Робърт де Ниро и изпълнението му в "Ох, на дядо!", Лиъм Хемсуърт в "Денят на независимостта" и Джеф Голдблум с "Боговете на Египет". При жените Наоми Уотс и Джулия Робъртс са в компания с Шайлин Удли, Меган Фокс, Тайлър Пери и Беки Търнър заради участието й в "Америка на Хилъри - тайната история на демократите".

За "Малинка" е номиниран и целият екип от "някога уважавани актьори" на филма "Косвена красота" с Уил Смит, Хелън Мирън, Едуард Нортън и Кейт Уинслет. За "ужасна екранна химия" се състезава и Джони Деп с "призляващо шарения си костюм" от "Алиса в Огледалния свят".

Пародийните призове, учредени през 1980-а, по традиция се връчват ден преди "Оскарите". Тази година ще станат ясни на 25 февруари. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златист спрей. Всяка статуетка струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7%. И въпреки пародийния характер на наградите, звезди от ранга на Сандра Бълок и Холи Бери лично са се появявали на церемонията, за да приемат евтиния трофей.