В австралийския град Аделаида 60 умиращи птици са паднали от небето край сграда на началното училище, пише Daily Mail. Зловещият инцидент, като от филм на Хичкок, е станал на 10 юли.

Около 60 обезумели папагали започнали да падат от небето, издавайки кошмарни писъци. От човките им текла кръв.Всичко се разиграло пред очите на играещите си в двора на училището деца. По думите на педагозите те били много травмирани от страшното зрелище. Единият от учителите позвънил в местния център за спасяване на птиците и съобщил за случилото се. На място дошла орнитоложката Сара Кинг. Тя прегледала птиците и заключила, че те са били отровени. "Аз съм на 47 години, виждала съм какво ли не, но се разплащах от предсмъртните крясъци на тези папагали, не мога да си представя как децата са реагирали на това", признава Кинг. Тя отбелязва, че за 27 години работа никога не е виждала нещо подобно. 

Екип от 11 доброволци през целия ден опитвали да спасят птиците. Те ги пренесли в специални контейнери при ветеринари. Сара Кинг разкрива, че останалите птици, виреещи в района, не са пострадали от отровата. Тя се надява, че този, който е направил това, ще си понесе отговорността.През 2018 година в американския град Айдахо Фолс от небето паднаха над 50 мъртви гъски. Тогава стана ясно, че причина за гибелта им е удар от мълния. 

Превод БЛИЦ