Жителка на американския град Ла Крос, щата Уисконсин, едва не починала от отравяне на кръвта след посещение при стоматолог, съобщава "Метро".
20-годишната Фейт Хоч искала да подравни зъбите си и да регулира захапката с помощта на брекети. За това зъболекарят й премахнал седем зъба. Вечерта след посещението при стоматолога момичето се оплакало от остра болка и помоли съквартирантката си да я заведе в болницата. Лекарите предписали болкоуспокояващи на пациентката и я изпратили у дома.

На следващия ден, Грейс, сестрата на Хоч настояла, тя отново да се върне в болницата. "Непрекъснато спях, а когато се събуждах, се чувствах много зле. Този ден повърнах около 12 пъти" - спомня си момичето. - Грейс ми спаси живота. Лекарите казаха, че съм можела да умра в следващия час. Температурата на Хоч достигнала 40.6 градуса по Целзий, а кръвното й налягане спаднало толкова много, че лекарите не можели да й дадат лекарство.На пациентката била направена компютърна томография и я включили на системи. Момичето имало септичен шок - животозастрашаващо усложнение от тежки инфекциозни заболявания. Лекарите смятат, че отравянето на кръвта е станало след отстраняването на един от мъдреците.

Наложило се да бъде извършена спешна операция операция. Следващите три дни тя прекарала в интензивното отделение, като периодично се връщала в съзнание. Четири дни по-късно тя била изписана.

Превод и редакция: БЛИЦ