Дългите поли пак са мода. Според италианските експерти по стил се повтаря тенденцията, според която полите се удължават в периодите на финансова криза. Колкото по-тежка е кризата, толкова по-дълги стават полите, твърди вестник „Стампа“.
Засега подгъвът на полата покрива коляното и стига малко под него. Със сигурност това не е сезонът на миниполите, твърди изданието.
На мода са полите, обвиващи женското тяло и придаващи му силует като на руcaлка. Тенденция са и разкошно клошираните поли, които не се виждаха от години насам. Или с други думи, връща се модата на 70-те години.
Всъщност Ренесансът на клошираните поли беше предизвестен преди няколко месеца от Роберто Кавали - дизайнерът, който преди години разголи женските крака.
Според Стефано Пилати, креативен директор на Yves Saint Laurent, дългите поли изискват съчетаването им с обувки с висок ток или от типа сабо, както и с плътни, матирани или тъмни чорапогащници. В никакъв случай не трябва да се обуват ниски обувки. Изключение може да се направи само за жените с крака като на Карла Бруни, съветва дизайнерът. На мода са и високите обувки с отвор на пръстите.
Всичко това може да се комбинира с огромно и изкуствено бижу, както и с голяма плоска чанта от типа „портмоне“. Гримът пък трябва да е лек и в сиви меки тоналности.
Огромното преимущество на дългите поли е, че на следващия сезон могат да се скъсят, допълва италианското издание./Pronto Sofia