Може ли бабуните на пътя да задействат въздушната възглавница на автомобила? И изобщо какво се случва при движение по лоша настилка? Отговори на тези въпроси се опитва да даде YouTube-каналът Warped Perception.
 

Екип на предаването взе един Mercedes-Benz E-Class и го тества по една от най-лошите улици на Чикаго. В предишния епизод се видя какви щети нанасят бабуните на окачването на колата, а сега трябваше да се провери има ли шанс въздушната възглавница да се задейства в подобни условия.Водещият залага на доказаното правило, че колкото повече газ даваш, толкова по-лесно се преминават неравностите на пътя. Движението с висока скорост омекотява ударите, но при третото преминаване със скорост от 62 км/ч се задействат въздушните възглавници. Освен това, шарнирът на лявото предно колело излиза от строя.

Апаратурата в автомобила показва, че възглавниците се задействат без участие на датчиците за сблъсък. Странното в случая е, че се отваря еърбегът в дясната част на салона, докато колата преминава през неравностите с левите си колела.

Изводът, който прави екипът, е че не си заслужава да се дава много газ при много бабуни на пътя, тъй като дори една дупка на пътя се превръща в огромен проблем. Освен това, гумите може да не издържат на натоварването и автомобилът ще се преобърне. Като прибавим е отварянето на въздушните възглавници, които понякога се задействат напълно необяснимо, става ясно, че единственото спасение е намаляване на скоростта.