В Линц е задържан заподозрян за атентата във Виена, съобщи австрийският в. "Кроненцайтунг". По информация на вестника заподозреният е бил хванат неподготвен и не е оказал съпротива.

Телевизия О Ер Еф съобщи, че мъжът е бил изведен от къща в белезници от тежковъоръжени полицаи. За момента не е установено дали действително той е свързан с вчерашното нападение в австрийската столица.

Друг нападател беше застрелян вчера от полицията.

Освен това броят 21-годишен мъж е починал от раните си, като така броят на жертвите стана пет. Младият мъж беше ранен с четири куршума в гърдите, съобщава в. "Хойте".

Ужасяващо ВИДЕО 18+ е запечатало как терорист разстрелва минувач във Виена

Канцлерът Себастиан Курц обеща в телевизионно обръщение "да излови извършителите и стоящите зад тях", предаде Ройтерс. Другите четири жертви на атентата са възрастни мъж и жена, млад минувач и сервитьорка, а някои от 13-те ранени се борят за живота си, заяви той.

"Вчерашното нападение очевидно беше ислямистка терористична проява. Това не е конфликт между християни и мюсюлмани, нито между австрийци и мигранти. Това е борба между мнозината, които вярват в мира и малцината, които са против него. Това е борба между цивилизацията и варварството", каза Курц.

Застреляният от полицията нападател е идентифициран като Куйтим Файзулаи с двойно гражданство в Австрия и Северна Македония, съобщи вътрешният министър Карл Нехамер.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!