Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че коментарите на неговия опонент от Демократическата партия Хилари Клинтън, че неговите последователи са „сбор от окаяни хора“ показва, че тя е „елитист“, който ги „презира“, предаде Breitbart.
Доналд Тръмп излезе с обръщение, в което посочи, че изказването на Клинтън показва „фанатизъм и омраза към милиони граждани на САЩ“. „Не е ли срамно, че Хилари Клинтън прави най-лошата грешка за политическата си кампания и вместо да признае това уродливо нападение срещу американския гласоподавател, тя се опитва да се отърве чрез жалко пренареждане на думите си? За първи път от много време нейните истински чувства излизат наяве, показвайки фанатизъм и омраза към милиони граждани на САЩ“, заяви Тръмп.

„Как може тя да бъде президент на страната ни, когато показва такова презрение за толкова много чудесни американци? Хилари Клинтън трябва да се засрами. Това показва без съмнение, че тя е неподходяща да бъде президент на САЩ. Аз ще бъда президент на целия народ и заедно с вицепрезидента си Майк Пенс ще направя САЩ отново велики“, добави той.