Доналд Тръмп продължава да се подиграва с развода на дългогодишния враг - шефа на Amazon Джеф Безос, публикувайки провокационни туитове в акаунта си. В една от последните си публикации американският лидер нарече бизнесмена "клоун", предава banker.bg.

"Толкова съжалявам да науча новините за това как Клоуна Джеф (англ. Jeff Bozo) бе детрониран от конкурентно издание, чиито материали, според мен, са много по-правдиви, отколкото тези в лобиращия му вестник Amazon Washington Post. Надявам се, че този вестник скоро ще се окаже в по-компетентни и отговорни ръце", написа Тръмп.

В туита му става дума за "конкурентното издание" National Enquirer, което направи собствено разследване и установи, че Джеф Безос изневерява на жена си Макензи с бившата телевизионна водеща 49-годишната Лорън Санчес, която все още е омъжена за влиятелния холивудски агент Патрик Уайтсел. Вестникът публикува информацията, че през последните осем месеца бизнесменът е разхождал любовницата си на екзотични места с личния си самолет на стойност 65 млн. долара. Наред с това й е изпращал неприлични съобщения и снимки с еротично съдържание.

Историята бе публикувана малко след като съпрузите Безос обявиха, че се разделят след 25 години съвместен живот. Впрочем мнозина се вълнуват от материалната част на бракоразводния процес, който може да лиши най-богатия човек в света от този статут. Особено ако съпрузите нямат предбрачен договор. В такъв случай според правилата на щата Вашингтон, където са регистрирани Макензи и Джеф Безос, всички активи, натрупани по време на брака се разделят наполовина. Така или иначе, когато са отпразнували сватбата си през 1993-а, двамата едва ли са предполагали, че след четири години ще станат милионери.

Веднага щом светът научи за изневярата на най-богатия човек, Доналд Тръмп коментира предстоящия развод. "Е, аз му желая късмет. Ще бъде просто чудесно", отбеляза не без сарказъм президентът.

Впрочем той има основания да хвали National Enquirer. Таблоидът не за пръв път публикува материали за враговете на Доналд Тръмп, включително и за бившия му адвокат Майкъл Коен, водещата Меджин Кели и съперницата му на президентските избори Хилари Клинтън. Да не говорим, че холдингът, на който принадлежи вестникът, укриваше информация за Карън Макдугъл и Сторми Даниелс, за които се предполага, че са имали сексуални връзки с Тръмп. Факт е, че шефът на American Media, издаваща таблоида National Enquirer - медийният магнат Дейвид Пекър, е отдавнашен приятел и съратник на политика. Говори се, че лично му е предложил "да се справи с негативните истории за отношенията на Тръмп с жените", изкупувайки правата върху публикуването им и не допускайки изтичането им в други медии. Сега, наричайки National Enquirer "правдиво" издание в туитовете си, държавният глава официално признава вестника за "приятелски", за разлика от The  Washington Post, принадлежащ на Джеф Безос. 

Разбира се, претенциите на Тръм към бизнесмена не се разпростират само върху вестника му, но и върху Amazon, която му е осигурила безпрецедентно състояние. През март 2018-а на портала Axios се появи материал, в който се твърди, че американският президент буквално ненавижда Amazon.

Според източника Тръмп е "обсебен" от гиганта и се опитва да намери легални методи за унищожаване му, защото възпрепятства развитието на по-малките фирми чрез господството си на пазара. По информация на Axios сред тези "малки компании" може да се окажат и такива на приятели на президента, които се оплакват от Безос и само наливат масло в огъня. "Тръмп отдавна мечтае да подреже крилата на Безос, но засега няма план как да постигне това", се казва в материала.

Предвид явната антипатия към собственика на  Amazon  не е изключено разследването за личния живот на Джеф Безос да е започнато с одобрението на Доналд Тръмп. Във всеки случай радостта му по повод развода на най-богатия човек изглежда съвсем искрена.