Самолет на германско правителство кацна аварийно и за кратко време прекъсна оперирането на летище Шьонефелд в Берлин.

На борда на „Глобал 5000“ на „Луфтвафе” нямаше пътници, но екипажът бе прегледан от лекарите за наранявания, заяви говорител.

Малко след излитането самолетът е получил технически проблеми и след това имаше сериозни проблеми при кацането на летището в Берлин.

Първи СНИМКИ от среднощната драма със самолета на Меркел 

Самолетът излетя от Шьонефелд за така наречения функционален полет, който се провежда редовно след работа по поддръжката, а по време на полета се стига до проблем, принудил самолета да се върне назад, заяви говорителят.

Двигателят докосна земята с двете крила и контролираното кацане вече не е възможно. Пистата за кратко беше затворена, докато самолетът беше изтеглен, което доведе до прекъсване на десетки полети. След много „твърдото“ аварийно кацане пистата временно е била затворена докато самолетът беше изтеглен, което доведе до прекъсване на десетки полети, каза още той.

След инцидента от Шьонефелд обявиха, че разписанията на полетите се блокират и приближаващите се самолети се отклоняват към другото летище на Берлин, Тегел.

Инцидентът е последният от редица премеждия, понесени от правителствения флот на самолети през последните месеци.

БЛИЦ припомня, че на 29 ноември миналата година самолет, на борда на който бе германският канцлер Ангела Меркел, кацна аварийно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!