Близо 100 000 лева е поискала авиокомпания, за да транспортира умиращата от рак българка у нас от Бразилия. Сумата е толкова висока заради изключително тежкото състояние на Теодора Маджарова, което изисква на борда да има медицински екип, пише "Телеграф.
БЛИЦ припомня, че жената се отправила към Бразилия, за да търси лек за болестта си, след като всички лекари у нас й обяснили, че няма с какво да й помогнат. Тя страда от рак на гърдата и има метастази в мозъка. Търсейки надежда за изцеление, научава за бразилеца Жоао де Деус, сочен за трасмедиум, духовен лечител, помогнал на много хора от цял свят.

Оказва се, че групи за посещение при него се организират и от българи, в случая от Камен Лазаров. Така Теодора заминава за латиноамериканската държава. Там обаче състоянието й бързо се влошава. Първоначално е настанена в малка болница в града, но там не успяват да й помогнат. С помощта на българските представители в Бразилия, успява да се прехвърли в частна болница. Така от 6 април семейството е там, след като от няколко авиокомпании отказват да превозят Теодора на легло. Тя диша самостоятелно, не е на апарат, сподели съпругът й Александър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ