Министерството на културата на Китай получи като подарък от частен колекционер повече от петстотин ръкописа на династията Минг, между които и един много невероятен ръкопис.

Ако повечето документи са били посветени предимно на история, медицина и бойни изкуства, което е в съответствие с интересите на китайците от 16-ти век, уникалният ръкопис, датиращ от 1528 г., разказва за невероятното приключение на един от селяните - зидар, който веднъж видял НЛО и го взел за падаща звезда.След като определил приблизителното местоположение на падането на "звездата", занаятчията, очевидно притежател на любознателния ум на изследовател, тръгнал да я търси в планините. И открил мястото, само "звездата" се оказала неразбираема кръгла къща, изработена от лъскав метал или покрита с боя, непозната на зидаря. От удивление и мистичен страх от откритието китаецът загубил дори сетивата си, а когато се съвзел, осъзнал, че е в странна студена стая, равномерно осветена от червена светлина. А около зидаря се суетили триглави същества в невероятни дрехи и бръмчели нещо неразбираемо, нещо като птичи език.

От ужаса китаецът изпаднал в безсъзнание и когато се свестил, осъзнал, че лежи на земята, недалеч от селото си. Човекът не можел да разбере как се е върнал от планините, и имал откъслечни спомени от триглави същества и решил, че това е само сън, или по-скоро - кошмар.

Но кошмарът продължил и в действителност, защото се оказало, че зидарят е отсъствал повече от една година от селото, и отдавна бил смятан за изчезнал. Никой не вярваше в разказите му за приключението, а и той самият не бил убеден, че не е сънувал.

Въпреки това, авторът на ръкописа, който сега е оповестен от Министерството на културата на Китай, е бил човек, очевидно образован, който провел собствено разследване, убеден в истинността на думите на зидаря. Това било индиректно потвърдено от червения белег на гърдите му, който мъжът не е имал преди. Освен това този странен белег скоро изчезнал много мистериозно от тялото на зидаря.

Всичко това е описано в ръкописа на китайския хроникьор. За съжаление, в древния трактат няма повече информация за това невероятно събитие.

Превод: БЛИЦ