Руските войски атакуваха отново Одеса с дронове-камикадзета Shahed-136, съобщи в приложението Телеграм общинският съвет на града, цитиран от Укринформ и БТА. Припомняме, че вчера следобед отново имаше атака, като имаше и жертви.

"Три попадения на врага в административна сграда в центъра на града. Продължава спасителната операция и гасенето на пожара", се казва в съобщението. Противовъздушната отбрана (ПВО) е свалила един от безпилотните самолети. Жертви няма.

 

"Военните от ВС на Русия нанесоха серия мощни удари по щаба на командването "Юг" на украинската армия в Одеса с помощта на безпилотни самолети-камикадзе". Това съобщи военният журналист Юрий Котенок и публикува снимка в канала си в Telegram.

"Моментът на сутрешното пристигане на БЛА „Геран-2“ в щаба на командването „Юг“ в Одеса. Съобщава се за три успешни удара. Четвъртият БПЛА беше свален", каза още Котенок.

В Иран: Нашите "Шахид-136" унищожават "крепостите на НАТО" в Одеса

В ефира на украинската телевизия ръководителят на пресцентъра на командването Наталия Гуменюк потвърди, че "става дума за четири дрона, единият от които е свален от силите за ПВО. Три са попаднали пряко в сграда в центъра на града".

Гуменюк призова хората при подобни нападения да стоят далеч от места с потенциална важност за Русия. "Към момента продължават спасителните работи и гасенето на пожара. Няма пострадали", добави Гуменюк.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук