Медиите в Сърбия разпространиха видео от последния концерт на Шабан Шаулич в немския град Билефелд. Кадрите са направени няколко часа преди зверската катастрофа. 

Концертът е бил планиран от дълго време и е бил специално за сръбската общност в Германия.Шаулич е имал участие заедно с колежката си Теа Таирович. Медиите в Сърбия съобщават, че в колата с Шаулич е трябвало да пътува друга звезда от шоубизнеса - певицата Дара Бубамара, но в последния момент е отменила участието си. 


Дара Бубамара

Социалните мрежи буквално се заливат от постове за трагичната смърт на Шабан Шаулич. Негови приятели, колеги, фенове изразяват мъката си. Както вече писахме, Шабан Шаулич, който приживе беше определен за крал на сръбската музика, почина след тежка катастрофа тази сутрин в Германия.

„Не може да обичаш музиката и да не обичаш Шабан”!, „Почивай в мир, легендо!, „Брате, сбогом” – пишат неутешните му фенове.

Много сръбски изпълнители вече поставиха жалейки или снимки на профилите си в социалните мрежи, в знак на съпричастност с болката на близките на Шаулич.

Както БЛИЦ писа, пиян шофьор е причинил зверската катастрофа в близост до Дортмунд. 34-годишният мъж е управлявал Мазда и се е врязал с висока скорост в задната част на автомобила, с който е пътувал Шаулич. 

Ударът е бил толкова силен, че на пожарникарите са им трябвали часове, за да разрежат автомобила и да извадят телата на пострадалите.

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ