Държавният секретар на САЩ Джон Кери отново ще посети Русия на 14 юли. Това съобщава „Ройтерс”, позовавайки се на представителя на Държавния департамент Джон Кърби.
Това ще е втора визита на държавния секретар в Москва в рамките на една година.

Кърби уточни, че в хода на визитата му в руската столица ще бъдат обсъдени Сирия, Украйна, Нагорни Карабах и други въпроси. По думите му, Кери ще тръгне за Русия на 14 вечерта, след посещението си във Франция. В Москва той ще проведе среща с редица високопоставени лица.

Междувременно от външното министерство на Русия потвърдиха визитата на Кери в Москва. Американският държавен секретар ще се срещне с първия дипломат на Русия Сергей Лавров.
От ведомството заявяват, че разчитат посещението на Кери да способства за подобряването на руско-американските отношения. 

Джон Кери посети Москва през март тази година. Тогава с руския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров беше обсъден конфликтът в Украйна, Сирия и съдбата на украинския летец Надежда Савченко, която по-късно бе разменена за руснаците Евгений Ерофеев и Александър Александров.