Двойка мексиканци са арестувани в предградие на столицата Мексико сити, докато пренасяли човешки останки. Те признали за убийствата на най-малко 20 жени, съобщава „Индипендънт”.
 
„Това е нечувано, никога не сме се сблъсквали с подобен случай“, коментира прокурорът на щата Мексико Алехандро Гомес.
 
Двамата серийни убийци - Хуан Карлос Н. и съпругата му Патрисия Н., били арестувани четвъртък в североизточното предградие Екатепек, известно с високото равнище на насилие. Те били заподозрени за шест убийства, но мъжът признал за над 20 и съобщил подробности за десет от тях.
 


Следователи открили части от тела в жилището на семейството и в друг имот до него. Те били сложени в кофи с цимент на прах и във фризер. Прокуратурата смята, че задържаните продавали тези части от тела, но не е ясно на кого.
 
Двойката привличала жени с предложения за продажба на бебешки дрехи. Повечето жертви са били самотни майки, търсещи изгодна сделка, обясни прокурорът. Убиецът признал, че е насилвал много от жертвите, преди да ги убие и да продаде останките и вещите им. Освен това той продал двумесечното бебе за около 780 долара на една от жените на друга двойка, която също е арестувана.
 
Убиецът съобщил за убийствата спокойно и с доволен вид, подчерта Гомес, според когото мъжът иска да се прочуе.
 
Двойката убийци има три деца.
 
След обявяването на случая стотици мексиканци организираха шествие със свещи и бели дрехи по улиците на Екатепек, за да искат да се сложи край на убийствата на жени.
 
По данни на ООН всеки ден в Мексико биват убити средно по седем жени.