Двама души, които се появиха в скандално видео, на което се въргалят по улицата след свръхдоза хероин, разкриха как ситуацията е преобърнала живота им. Роналд и Карла Хиърс бяха заснети на тротоара в ужасяващия клип, който бе споделен на живо във фейсбук миналата година, пише Mirror.
Двамата взимали наркотици повече от 40 години, но в нов документален филм разкриват, че не са пипали дрога от деня, в който са били заснети.

Описвайки видеоклипа, г-н Хиърс, на 61 години, каза: "Когато видях Карла, тогава сърцето ми се сви. Тя изглеждаше по много лош начин. Наистина боли, защото беше на публично място и тя бе унизена пред обществото".

Клипът в Мемфис, Тенеси, САЩ, който бе гледан стотици хиляди пъти, подтикна дъщерята на господин Хиърс Пиърс да се свърже отново с него и да го насърчи да отиде в клиниката.
 Пиърс, която не е била в контакт с баща си от известно време, му е уредила място в благотворителна организация за борба с наркотиците. Един месец по-късно и съпругата му отишла в клиниката.

Момичето описва в документалния филм какво е да израстнеш с баща, който е пристрастен към наркотиците. Тя казва: "В един момент стигаш до състояние, в което дори не се притесняваш за живота му, тъй като не можеш вече нищо да направиш, за да му помогнеш. Той винаги щеше да избере дрогата пред своите приятели, семейство и собствено здраве".
 Самият г-н Хиърс добавя: "Хероинът ще ви отведе до състояние на нирвана. Такава е сделката. В онзи момент бях в изключително тъмно и депресиращо място, което не може да се сравни с нищо друго толкова гадно в живота ми".

Превод и редакция: БЛИЦ