Клип във Фейсбук, как гол до кръста младеж със спортен екип налага проснат по гръб на асфалта дядо, предизвика горещи спорове кой е виновен. Гледката как безпомощният възрастен мъж отнася удар след удар в лицето и гърдите, възмути мнозина, но се оказа, че именно той е провокирал агресивния отговор на бияча.

"Ако някой бе видял цялата тази сцена от видеото от самото начало, може би нямаше да има чак толкова симпатия към стареца", написа потребителят, който пусна във Фейсбук записа на случката, разиграла се посред бял ден в град Уатли в Северозападна Англия, предава Канал 3.
 
Той разказа, че набитият пешеходец се изрепчил на младежите за това, че паркирали колата си на място за инвалиди. Той не само препречил пътя на автомобила, когато потеглил, но дори хванал за гушата и измъкнал от колата младежа.
 
"Те опитаха да се преместят, той застана пред колата, обикаляше около нея и не им позволяваше да тръгнат", описа сцената свидетелят. "Не одобрявам стореното от младежа, но той не носи цялата вина за случилото се!"