Рекордният за всички времена в Италия джакпот от 100 милиона евро в Супереналото беше спечелен в Катания в четвъртък вечер. Веднага след тегленето на печелившите 6 числа стана ясно, че фиш с тях е бил пуснат в пункт в бедния сицилиански град.
Катания е на ръба на финансовата криза. Неотдавна Междуминистерският комитет за икономическо програмиране трябваше да задели 140 милиона евро за града, за да го спаси от финансов крах.
Все още не се знае кой е подал печелившия фиш в Катания. Собственикът на въпросния пункт на Супереналото дори не можа да го отвори, тъй като беше атакуван от ентусиазирани сицилианци.
„През последните седмици удвоихме броя на продадените фишове. Дори децата участваха в играта. Участваха толкова много хора, че не съм в състояние да кажа кой може да късметлията. Надявам се да си спомни, че сме му донесли късмет“, каза собственикът на пункта.
„Доволен съм за Катания. Надявам се да е спечелила група играчи и че произлизат от най-бедните квартали. Надявам се късметлията, подобно на тези в Съединените щати, да почуства моралното задължение да направи нещо за общността“, каза кметът на Катания Рафаеле Станканели./Pronto Sofia