Актьорът Джон Траволта беше сред първите знаменитости, които отдадоха почит на Оливия Нютън-Джон. Актрисата почина в ранчото си в Калифорния на 73-годишна възраст.

Траволта, който изигра ролята на Дани като партньор на Оливия в култовия филм „Брилянтин“, каза: „Моя скъпа Оливия, ти направи живота на всички ни толкова по-хубав. Твоето влияние беше невероятно. Обичам те толкова много.

Угасна голяма звезда! Почина легендата Оливия Нютън-Джон ВИДЕО

Ще те видя по пътя и всички отново ще бъдем заедно. Твой от първия момент, в който те видях, и завинаги! Твой Дани, твой Джон“.

Клои Латанци – дъщерята на Оливия, сподели скъп спомен с майка си в Инстаграм.

 

Родената в Австралия Оливия, която беше удостоена със званието „дама“, води 30-годишна битка с рака. Конкретната причина за смъртта ѝ не е съобщена. Новината за кончината ѝ беше обявена от съпруга ѝ Джон Ийстърлинг.

Певицата Кайли Миноуг сподели, че е „обичала и уважавала“ Оливия, откакто е била на 10 години. „Тя беше и винаги ще бъде вдъхновение за мен по много, много начини“, написа тя в Туитър.

Звездата от “X-men” Хю Джакман сподели, че Оливия е била неговата „първа тръпка“ и я описа като „един от най-откритите, щедри и забавни хора, които съм познавал“. „Целувах плаката ѝ всяка вечер преди да заспя. Нейното наследство само ще укрепва в следващите години“.