Председателят на сръбската Народна партия Вук Йеремич и трима от нейните членове - Мирослав Алексич, Борислав Новакович и Владимир Гаич, се появиха днес в сградата на президентството в Белград, след като вчера президентът Александър Вучич ги призова "да отидат и да се опитат да го линчуват", заявявайки, че ще се справи сам и с четиримата, пише сръбското издание "Ен Йедан".

Йеремич твърди, че президентът се е появил на срещата видимо ядосан, придружен от своите телохранители. "Викаше, псуваше, обиждаше и ни заплашваше.

Поканих го да излезем навън, но той не посмя. Наричаше ме "крадец", а аз му отговорих с възможно най-спокоен тон, че е предател. Попитах го дали може да повтори всичко това пред камерата на националната телевизия, но той заяви, че няма нужда", каза опозиционният лидер.

Според Йеремич, той и хората му са се появили в президентството на Сърбия, само за да попитат Вучич дали намира поведението си и подобни "покани" за нещо нормално, без реално намерение за физическа саморазправа със сръбския президент.

По-късно Вук Йеремич публикува и снимка от срещата в своя профил в Туитър.