Заподозреният в убийството на двама тийнейджъри и в раняване на седем души, пътуващи във влак в Северна Германия, е 33-годишен мъж, който е бил освободен от предварителния арест преди седмица и е имал предишни криминални присъди, предаде Асошиейтед прес, като се позова на германски новинарски издания.

Предполага се че мъжът, идентифициран като апатрид от палестински произход, пристигнал в Германия през 2014 г., вчера след обяд е намушкал с нож много хора във влак, пътуващ от Кил за Хамбург. 16-годишно момиче и 19-годишно момче са починали от раните си, съобщиха властите.

Други пътници са обезвредили заподозрения, който е бил откаран в болница с леки наранявания, след което е задържан от полицията, съобщи ДПА.

Германските издания "Билд" и "Велт" съобщават, че според криминалното досие на заподозрения, той е бил осъждан за сексуално насилие, нанасяне на тежка телесна повреда, злоупотреба с кредитни карти и кражби от магазини.

Полицията и прокурори разследват вероятните мотиви за престъплението, извършено, когато влакът е наближавал гарата в град Брокщет. Според полицията, тийнейджърите, които бяха убити при нападението, са се познавали, пише БТА. 

Сабине Зутерлин-Ваак, регионалната министърка на вътрешните работи на провинция Шлезвиг-Холщайн, в която се намира град Брокщет, каза, че родителите на двете жертви са информирани за случилото се и че разследващите полагат огромни усилия да "съберат всички факти".

Регионалният парламент откри заседанието си днес с минута мълчание в памет на жертвите на нападението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук