Кевин Ръд, бившият лидер на австралийското правителство, е разказал за съществуването на заплахата от вечна пандемия.

Експертът е отбелязал, че подходът на правителствата на различните държави към лечението на населението от коронавирус изначално не е напълно правилен.

Днес около една четвърт от цялото население на планетата живее в Индия и всички трябва да се обединят и да се борят с тази ужасна ситуация. Вместо това държавите са се затворили и се опитват сами да се справят с коронавируса, съобщава Project Syndicate.

Кевин Ръд е обяснил теорията си. Той счита, че ако на Индия не се помогне, епидемията скоро ще се разпространи в селските райони. Това означава, че Индия ще се окаже в хуманитарна катастрофа.

Сега в тази страна, а също и в Бразилия, са най-големите огнища на Covid-19. Ако вирусът премине границите на гъсто населените мегаполиси, той може да мутира по-бързо. Ще се появят нови щамове, които могат да бъдат устойчиви на ваксини. Ако процесът на мутация на вируса не се забави, планетата рискува да премине в ерата на вечна пандемия.

Следователно сега е изключително важно да се предоставят на Индия ваксини, хуманитарна помощ и лекарства за лечение на болни. Ако страните не се обединят, населението на цялата планета ще бъде принудено да живее в локдаун още дълги години.

Превод и редакция: БЛИЦ