Ученията се проведоха в Калифорния, където местността имитирала украинските степи. Бойците отработиха действия срещу Руската федерация, като взеха предвид опита от войната в Украйна.

Британската армия изпрати около 450 бойци в американската пустиня Мохаве в Калифорния за учения, в които заедно с Австралия и САЩ отработиха действия срещу Руската федерация в Европа. Това съобщава The Times, цитиран от украинския Фокус.

отработка войны с рф

Обединеното кралство изпрати елитен пехотен полк и взвод оператори на БЛА в пустинята Мохаве. САЩ провеждат двуседмични учения в пустинята, която имитира украинската степ. Британски, американски и австралийски войски са разположени на площ от 1000 квадратни мили (1600 кв. км).

Учението се основава на опита от руско-украинската война. Военните използваха рояк дронове, за да идентифицират цели, бъгита пресичаха калния терен, а британските MLRS с ракети GMLRS поразяваха вражеските сили. Освен това в небето бяха забелязани изтребители F-35 от 5-то поколение.

учения в войне с рф
Отбелязва се, че имитацията на сухопътна война в Европа се е състояла на втория етап, като на първия бойците са отработили воденето на битки на тихоокеански остров. И двата сценария бяха разработени на фона на нарастващото напрежение с Руската федерация и Китай.

Общо в ученията са участвали 4500 военнослужещи. Британски рейнджъри се изпитаха заедно с американските си колеги при екстремни климатични условия, вариращи от сняг до прашни бури с температури над 40°C.

учения по войне с рф

По време на маневрите британското подразделение тества най-новите модели оборудване: автономни бъгита M-Raza, немски безпилотни превозни средства Mission Master, Zodiac AI, UAV Puma и редица други.

Командирът на самолетоносача "Джордж Буш" обяви готовността си да воюва с Руската федерация. На борда на неговия кораб има повече от 70 самолета и шишове.

Фокус пише и какви нови предизвикателства очакват Украйна след освобождаването на Херсон.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук