Първият месец на лятото ще започне с преминаването на Луната през знака Рак - това е добър знак, защото всеки иска да се наслади на лятото и неговите плодове, а транзитът на Луната е само благоприятен за домакински дела. Такава прогноза на юни месец направи украинската астроложка Валентина Витрок.

„Ситуацията обаче ще бъде развалена от транзита на Меркурий в Телец – това ще наложи временни ограничения или ситуации, които трябва да бъдат държани под контрол“, каза тя, цитирана от УНИАН.

Експертът допълни, че Меркурий на 3 юни излиза от ретроградното си движение и животът на украинците отново ще придобие „логична форма, според която живее обществото“.

„Почти през целия месец две планети – Венера и Марс ще бъдат в знаците на своята сила. Социалният живот на украинците ще влезе в безпрецедентна активност. 

Ще се появи и Юпитер – ще се активират законодателните процеси, ще се разширят духовните практики. Като цяло може да се каже, че висшите сили изпращат някакъв „магически Пендел на Украйна“, казва астропсихологът.

„В същото време Сатурн навлиза в ретроградна фаза, която ще продължи до 23 октомври. Това само означава, че обществото е готово да работи върху „грешките“, които допусна. 

Сатурн забавя всички работни и жизнени процеси. Това е моментът да направите бизнес инвентаризация, да се заемете с личния си живот и да обърнете внимание на здравето си“, добави тя.

Превод и редакция: БЛИЦ