С отблъскването на пълномащабната военна агресия на Русия целият украински народ заслужи победата, подчерта президентът Володимир Зеленски в Деня на въоръжените сили на Украйна, който се отбелязва на 6 декември.

Това съобщи в нощното си обръщение украинският държавен глава в края на 286-ия ден от пълномащабната война, информира news.bg.

"Днес е денят на нашата благодарност. Това е смисълът на шести декември - и той е завинаги", каза президентът.

Зеленски отбеляза, че това е единственият начин, по който украинците ще празнуват Деня на въоръжените сили на Украйна: "с думи на благодарност, чувство на благодарност, сълзи на благодарност" към войниците от армията и всички формирования на украинските отбранителни сили, към родителите на войниците, които са отгледали победители, както и към всички медици и всички, които укрепват отбраната и осигуряват на армията всичко необходимо.

"Когато в една държава Денят на въоръжените сили е празник на благодарността по своя смисъл, такова състояние не може да бъде преодоляно. И днес определено го видяхме за пореден път", каза държавният глава.

"Благодаря на всички украинци. Благодаря на всички войници, абсолютно, на всички моряци, на всички сержанти, старшини, на всички почетни генерали. И със сигурност на всички ваши бащи и майки, нашите уважавани украински войници.

- Пожелавам ви победа. За всички нас. Вие го заслужавате, всички наши хора го заслужават. Всички наши родители и деца го заслужават, нашата държава и история го заслужават - най-накрая да победим!". - подчертава президентът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук