Крал Чарлз III остави бележка за покойната кралица Елизабет II в погребалния венец върху нейния ковчег, пише bg-voice.com.

„В любяща и всеотдайна памет. Чарлз Р.“, гласеше бележката.

 

По-рано от официалния акаунт на кралското семейство в Twitter съобщи, че венецът „съдържа листа от розмарин, английски дъб и мирта“, всички изрязани от растение, отгледано от мирта, използвана в сватбения букет на кралицата, като че ли отдава почит на покойния съпруг на кралицата, принц Филип.

Цветята на венеца, според информацията на кралското семейство, са златни, розови, наситено бордо и бели, всички отрязани от градините на кралските резиденции.

Ескортът от автомобили с катафалката с Елизабет II отпътува към замъка „Уиндзор”. Кралицата ще бъде погребана в параклиса "Сейнт Джордж" до принц Филип.

На церемонията ще присъстват всички от свитата на Нейно величество и нейните близки. От ковчега ще бъдат свалени короната и скиптъра на Елизабет Втора, които ще бъдат пазени до коронацията на крал Чарлз III.

Службата ще започне около 18:00 часа българско време, а самото погребение ще бъде извършено в тесен семеен кръг около 21:30 часа. 
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук