Френските следователи разпитаха мъжа, който уби трима души в храм в Ница. Той се оказа 25-годишният пришълец от Тунис с име Брахим. 

Днес в 09:00 часа сутринта, когато мюсюлманите по целия свят отбелязват раждането на пророка Мохамед, въоръженият престъпник нахлу в Нотр Дам в центъра на Ница. 
Three people have died - two of whom were beheaded - after a knifeman attacked the Notre Dame basilica in Nice at 9am on Friday, before he was shot and arrested by police

Той е заклал пазач, а след това се е нахвърлил и на две мирянки. И на двете жени нападателят е успял да нанесе дълбоки рани по гърлата.

Съобщенията за това, че той е обезглавил всичките си жертви, не се потвърдиха. 
Police who stormed the basilica said the body of the first woman was found close to the font (file image of the interior). The suspect is believed to be a man in his 20s who gave his name as 'Brahim'

Една от жените е починала на място, втората се е скрила в кафене срещу черквата, но там е починала от получените рани. 

A person who was wounded during the attack on a basilica in Nice is wheeled into the back of an ambulance

Разразилият се кошмар е бил наблюдават от жител на Ница, който е гледал през прозореца и е повикал полицията. Полицаите са пристигнали 10 минути след подаването на сигнала и са обезвредили терориста с изстрел в крака. 

French police officers stand at a security perimeter following a knife attack at the Notre Dame Basilica church in Nice

Официално самоличността на престъпника все още не е установена. Той не е имал документи в себе си. Според информация на белгийския канал RTBF, престъпникът се казва Брахим, на 25 години. 

До сега не е попадал в полезрението на полицията. Бидейки вече ранен, Брахим през целия път до болницата и дори на болничнотго легло не спирал да крещи "Аллах е велик".

Най-вероятно, днешната терористична акция е била предварително планирана, при това в няколко града едновременно - Ница, Авиньон и Лион. 

в град Джеда в Саудитска Арабия мъж нападна охранител на френското консулство. След това Франция обяви план за протвидействие на тероризма. 

A security officer secures the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice

Емануел Макрон вече пристигна на мястото на терористичния акт в Ница. 

Emmanuel Macron arrives at the scene of the attack, where he spoke with paramedics and police officers