Украинците развихриха въображението си и предложиха най-различни способи за разрушаването на Кримския мост, става ясно от видео, което военният експерт Олег Жданов сподели в канала си в Youtube, пише УНИАН.

Сред опциите, предложени от потребителите на мрежата, Жданов посочи следните:

- Миниране с помощта на диверсионно разузнавателни групи

- Бомбардировки от самолети;

- Ракетни удари;

- Удари със свръхмощни бомби за създаване на сеизмична нестабилност на моста и по-нататъшното му срутване;

-  Диверсионни групи от морски пехотинци , които биха могли да поставят експлозиви под опорите на моста и по този начин да го взривят;

- Повреда на железопътната линия, така че противникът да не може да транспортира тежки товари (танкове, бронетранспортьори и др.);

- Преместване на фокуса от самия мост към неговите подстъпи, а именно - към пътната и железопътната инфраструктура, т.е. унищожаването на входа и изхода на моста, намиращ се в Крим.

"Навярно, все пак Картаген трябва да бъде унищожен. С нетърпение очаквам момента, когато се открие такава възможност пред въоръжените сили на Украйна. Мостът наистина ни вреди много.

Това е директно снабдяване на цялата южна група на руските войски. Херсон, Бердянск, Мариупол, Мелитопол, Запорожие, Кривой рог – всичко това се захранва изключително през Кримския мост", отбеляза експертът.

Както БЛИЦ съобщи по-рано според Олексий Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент, разрушаването на Кримския мост е почти невъзможно.

"Кримският мост е капитална конструкция от стратегическо значение, специално направена и покрита, за да не може да бъде разрушена. Там се прикриват поне две бригади ПВО, има постоянен въздушен отряд, ПВО, която се осигурява с кораби.

Това е много сериозна конструкция и попадение на моста с крилата ракета е почти невъзможно. Дори и ракетата да уцели така, че мостът да се срути, участъците се възстановяват много бързо със специални инженерни способ", разкри Арестович.

 

Превод и редакция: БЛИЦ!