Гражданите на Северна Корея могат да избират измежду 30 прически. Това твърди на профила си в Туитър финландският журналист Мика Макелайнен, който в средата на април посети Пхенян и присъства на военния парад в чест на 105-ата годишнина от рождението на основателя на КНДР Ким Ир Сен, пише lenta.ru.
Журналистът е снимал снимки на прическите, които могат да си направят представителите на силния и на слабия пол, и ги е публикувал на профила си. По думите му, севернокорейските дами могат да избират измежду 15 фризури. Боядисването на коса отсъства от услугите, които предлагат местните коафьорите.На мъжете също са разрешени 15 прически. Макелайнен дори е пробвал върху себе си в един от салоните в Пхенян „най-популярното предложение”.„И това не е като на Ким Чен Ун”, заявява той.

Припомняме, че през март 2014 година младежите в севернокорейските колежи бяха задължени да носят подстрижка като тази на лидера на КНДР. На младите момичета пък бе препоръчвано да заложат на прическата на тайнствената съпруга на вожда Ли Сол Чжу.