Най-големият университет в Рим “Сапиенца” е домакин на фотоизложбата за България “Моят град в Европа”, организирана по инициатива на българското Външно министерство.
Тя се провежда едновременно в Рим и в София. Изложбата с отличените фотографии от националния фотоконкурс “Моят град в Европа” е разположена в Ректората – централната сграда на университета “Сапиенца”. Със своите над 100 хиляди студенти това е най-големият университет в Италия и един от най-големите в Европа.
Така многобройни млади италианци до началото на декември ще могат да видят двайсетте фотоса, запечатали атмосферата и красотата на градове като София, Пловдив, Варна, Велико Търново или Трявна, Ловеч и Созопол.
Проектът за националния конкурс, чийто плод е изложбата, е част от комуникационната стратегия на българското Министерство на външните работи и се изпълнява от агенцията за медийни проекти PR studio.
Снимките са подбрани от жури сред стотиците фотографии, изпратени от български граждани.
Изложбата е вдъхновена от идеята да се намери връзка между културно-историческото наследство на България и европейските ценности.
На откриването присъстваха представители на българското посолство в Рим и заместник-ректорът на университета.
Фотографиите ще бъдат издадени в каталог, който ще се разпространява в дипломатическите ни мисии в чужбина, за да представя България. /Pronto Sofia