Саудитска Арабия иска да превърне Косово в Моленбек на Балканите, предупреждава френският вестник „Поан“. Косово е малка държава, възникнала слез разпада на Югославия, в която Саудитска Арабия изпраща както много пари, така и проповедници, пише изданието, цитирано от БГНЕС. 
Поради това Косово превърнало в наборен център за джихадисти. Със саудитски пари в Косово са изградени 240 джамии, което е с дена трета повече отпреди десетилетие. 

Според изданието парите от Саудитска Арабия са помогнали за радикализирането на населението и преминаването му към изповядването на уахабитския вариант на исляма, след като до 2000 г са изповядвали умерения ислям. 

В джамиите все повече проповедници изповядват уахабитския ислям и неслучайно все повече млади косоварки носят хиджаб (забрадки). Теократичното кралство финансира десетки косоварски младежи да идват в страната, за да изучават исляма. Авторът Мишел Коломес се позовава на данните в „Ню Йорк таймс“, който анализира защо в Близкия изток най-обучените джихадисти идват от Косово. 

314 косовари са се присъединили към „Ислямска държава“, като 20 от тях са загинали Теократичното кралство финансира десетки косоварски младежи да идват в страната, за да изучават исляма. 

Припомняме, че Моленбек е квартал на белгийската столица Брюксел, заселен предимно с лица от мигрантски произход от арабски държави. Той сме бе превърнал в огнище на радикалния ислям и терористична заплаха.