Херцогът и херцогинята на Съсекс ще посетят Великобритания следващия месец за пръв път след Платинения юбилей на кралица Елизабет II. Те ще присъстват на благотворителни събития, въпреки продължаващите спорове с правителството за тяхната охрана.

Двойката ще пътува за Манчестър за срещата „Един млад свят“ – събитие, което събира на едно място младежки лидери от цял свят, на 5 септември.

След това Хари и Меган ще се отправят към Германия за събитието, отбелязващо, че остава една година до Игрите на непобедимите (Invictus Games) в Дюселдорф през 2023 г.

На 8 септември двамата ще се завърнат на Острова за наградите “WellChild”.

Засега не се знае дали децата на Хари и Меган – Арчи и Лилибет, ще ги придружават. Не е известно и дали те ще се срещат с кралицата, информира „Дейли Мейл“.

Говорител на двойката съобщи, че „принц Хари и Меган – херцогът и херцогинята на Съсекс, са много щастливи, че ще посетят няколко благотворителни събития, близки до сърцата им, в началото на септември“.

Херцогът на Съсекс вече се съдят с вътрешното министерство на Великобритания заради решението от 2020 г. за премахването на охраната им, която се плаща от данъците. Според Хари, това застрашава него и семейството му, когато са във Великобритания.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук