Трима турски военни са загинали и единадесет са ранени в резултат на непреднамерен удар на ВКС на Русия. Това заявиха от генщаба на Турция. Инцидентът е станал в околностите на сирийския град Ал Баб.
Руските самолети по време на нанасяне на удари по обекти на „Ислямска държава” случайно са поразили сграда, в която са се намирали турски военни, участващи в операцията „Щитът на Ефрат”.
 

Русия и Турция ще проведат съвместно разследване на този инцидент.
 
Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнования на своя турски колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщи говорителят на руския лидер Дмитрий Песков.

Песков отбеляза, че турските военни са загинали в резултат на "несъгласуване на координати при нанасянето на удари от страна на ВКС на Русия по терористи в хода на съвместната операция по освобождаването на Ал Баб", съобщава ТАСС. 

Освен това, Песков съобщи, че Русия и Турция в извънреден ред ще организират своята работа по усъвършенстване на механизма на съгласуване на съвместните действия. 

Преговори след трагедията са провели и началниците на Генералните щабове на ВС на Русия и Турция Валерий Герасимов и Хулуси Акар. Военните са се споразумели за по тясна координация на съвместните действия и обмен на информация за обстановката на земята. 

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!