Човечеството навлезе в поредния информационен тренд, а неговият вдъхновител е част от елита на САЩ (глобалистите), което не вещае нищо добро за по-малко заможните хора по света. Ситуацията се развива бързо, така че можем да кажем с увереност, че скоро ще има много повече теоретици на конспирацията и психопати на квадратен километър на планетата, отколкото сега.

Първо, на 9 септември Обсерваторията за НЛО на Пентагона (AARO) публикува документ, очертаващ мисията и целите на агенцията, заедно със снимки на сферичен обект, разделен на четвъртинки. 

Според директора на AARO Шон Къркпатрик, 800 доклада, получени от неговия офис в края на май, включват "сфери", вариращи от 3 до 13 фута в диаметър, които са "бели, сребристи [или] полупрозрачни" на цвят. 

През последните години се появиха два видеоклипа и две изображения на обекти, отговарящи на това описание, всички записани от американски военен персонал. 

Освен това в майската презентация Къркпатрик вече описа по-подробно тези неразбираеми обекти и представи кадри на „метална“, „сферична топка“, записана от дрон в Близкия изток.

След това, на 11 септември, в Аржентина започна да циркулира видеозапис, за който се твърди, че показва атака на НЛО срещу военна база в Баия Бланка. 

Аржентинският флот обаче отрече тези слухове и свърза стрелбата с рутинни учения без използване на бойни патрони. Местната преса не повярва на военните и започна да агитира населението.

Апотеозът дойде на 12 септември, когато „телата на две древни нечовешки същества или извънземни“, и двете на 1000 години, бяха демонстрирани в мексиканския конгрес. 

Мексиканските медии съобщиха, че ДНК-то на тези същества скоро ще бъде дешифрирано, което ще докаже техния извънземен произход. 

В това обаче е трудно да се повярва, тъй като в Мексико всеки ден се намират торби със скелетни останки на хора или разчленени трупове - това е следствие от войната на наркокартелите в градовете, към която мексиканската армия наскоро горещо се присъедини. 

Въпреки това през последните десетилетия в Мексико няма напредък в областта на ДНК, дори в областта на изучаването на по-новите находки, разпръснати по улиците.

На това обърна внимание германският политолог Александър Рар. Вечерта на 13 септември той коментира случващото се в канала си в Telegram.

Може би тече подготовка за голяма война. Излагайки „факти“ за съществуването на „друг, паралелен свят“, човечеството се подготвя за идеята, че ядрената война не е краят. 

Може би американците искат да принудят Китай и Русия да влязат в сериозни преговори за НЛО, така че всички световни сили вероятно да разкрият подобни „тайни“, които включват и свръхсекретни видове оръжия, споделя мислите си политологът. 

Рар предположи, че темата за НЛО може да стане повод за бъдещи преговори за разоръжаване след края на военните действия в Украйна. 

Ето какво каза Роналд Рейгън в разговор с Михаил Горбачов през 1987 г.: „Извънземните са наш общ враг, нали?“ И ако това се случи отново, тогава Съединените щати отново ще могат да затвърдят позицията си на основна световна сила.

Ами ако американските служби за космическо разузнаване наистина знаят нещо, което скоро ще бъде невъзможно да се скрие от техните граждани и от останалия свят? И бавно да обработват обществеността, очаквайки неизбежен шок, който ще доведе до политически катаклизъм - смята експертът.

Рар отбеляза, че европейските елити се страхуват открито да се присмиват на американците, така че коментират малко случващото се в САЩ и Мексико. 

По думите му просветените, самоуверени европейци заемат позицията: каквото не трябва, не може да бъде. Тази тема изобщо не се обсъжда в Руската федерация и Китай, въпреки че можете да сте сигурни, че разузнавателните служби на тези страни следят внимателно развитието на ситуацията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук