Nintendo изненада феновете си, като обяви нова глава в 40-годишната сага "Зелда" - една от най-големите парични печалби на японския гигант за видеоигри.

По време на събитие, излъчвано в интернет, фирмата заяви, че "The Legend of Zelda Echoes of Wisdom" ще бъде планирана за пускане на конзолата Switch на 26 септември.

Ейджи Аонума, продуцент на поредицата "Zelda", заяви по време на уеб излъчването, че феновете ще могат да играят като самата принцеса Зелда, а не като елфическия воин Линк - за първи път в официално издание на играта.

"Този път Линк е изчезнал и принцеса Зелда трябва да влезе в ролята на главния герой", каза Аонума в коментарите, дублирани на английски език в уебкаста.

Всяка нова глава на "Zelda" се очаква с нетърпение от феновете - франчайзът е натрупал над 140 милиона продажби от началото си през 1986 г. насам.

Миналогодишното издание, "Tears of the Kingdom", се продаде в 10 милиона копия само за три дни, заявиха тогава от Nintendo.

Фирмата показа в уебкаста си геймплей от новото заглавие, разкривайки графики в анимационен стил, подобни на заглавието от 2019 г. "Link's Awakening", а не елегантния реализъм на миналогодишното издание.

На сагата се приписва, че е помогнала за създаването на игрите с "отворен свят", в които играчът е свободен да се движи из виртуални пейзажи - идея, която по-късно е възприета от игри от "Grand Theft Auto" до "Skyrim".