Пожарите в Гърция са частично овладени на някои места, но се разрастват в други райони заради силен вятър. Гръцките пожарникари полагат максимални усилия, за да овладеят разпространението на огъня. Властите евакуираха жители и туристи от много села.

Изключително затруднена е пожарната обстановка в област Илия, казаха от Гражданска защита. Евакуираха жители от няколко села в съседен район, който също се запали. Започва нова евакуация на седем села. 

Духа много силен вятър, който разпалва нови огнища. Всички сили на пожарната на полуостров Пелопонес са на терен, като изпращат допълнителна помощ от съседни райони. Междувременно прекратиха гасенето по въздух. 120 пожарникари с 43 водоносни машини се борят с огнената стихия, която заплашва да изгори още къщи и вили.

Туристите се приканват да напуснат рисковия район, като спазват плана за евакуация. Осигурено е място за настаняване на всички евакуирани, казаха от Гражданска защита.

Местните жители докладват за умишлени палежи, избухнали едновременно на няколко места. Пожарникарите съобщават, че има частично овладяване на огъня в районите, където е намалена силата на вятъра.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!