Бившият президент на СССР Михаил Горбачов нарече Владимир Путин лидер, който заслужено се радва на подкрепата на народа. Това трябва да се вземе предвид, каза политикът. Както вече ви съобщихме, в сряда, по време на среща с работници в завода ГАЗ в Нижни Новгород, Путин обяви, че ще се кандидатира за президент в изборите през 2018 г.
"Ситуацията е такава, че Русия има много проблеми и международната ситуация е доста сложна. Следователно, хората имат естественото желание да се застраховат и не бързат да взимат решения. Путин днес е лидер, който заслужено се радва на подкрепата на народа, и това трябва да вземем предвид и трябва да се ориентираме спрямо настройката на народа", заяви Горбачов пред руските издания.  

Според бившия президент, животът на хората не е лесен в настоящата реалност - и лидерът на страната "трябва да знае много и много да решава, да извежда от сложни ситуации и така нататък".

Горбачов смята решението на Путин за обмислено и логично. "Виждам, че той се е отнасял сериозно относно темата и разбира голямата отговорност", казва бившият държавник, обобщавайки: "очевидно е, че е необходимо да продължим и да дадем още един мандат на президента".

 Превод и редакция: БЛИЦ