Гърция е парализирана от обща стачка. Туристи чакат по пристанищата. Шофьорите на тирове са блокирани по портовете.

Синдикатите предупреждават депутатите да не приемат закон, който ощетява работниците.

Стачка блокира транспорта. Фериботи и товарни кораби остават на котва. Закрити са гръцките пристанища и за пристигащи плавателни съдове. Моряци и пристанищни служители блокират напълно морския транспорт. На котва остават както фериботите, така и всички товарни кораби. 

Спряха за 24 часа градските автобуси. Хората отиват на работа с лични автомобили, което предизвика задръстване в центъра на градовете. Железничарите съобщават, че ще протестират също за 24 часа, но в четвъртък 26 септември, за да не блокират напълно транспорта в страната.

Не се движи първият лъч на метрото в Атина. Другите пътуват само за няколко часа. Тролеите и градската железница са с почасови протести.

В стачката се включиха лекарите от държавните болници. Приемат само спешни случаи. Затворени са училища, съдилища и всички общински служби. Стачкуват и учителите, медицинският персонал, а банковите служители и журналистите протестират частично. 

Туристите са принудени да изчакат края на стачката. 

Гръцките синдикати протестират срещу обсъждан в парламента проектозакон за приватизация на транспорта и промени в трудовото законодателство.

Стачката продължава до 6 часа утре сутрин. 

От МВнР препоръчват на българите, които пътуват за Гърция, да се информират предварително за разписанията на обществения и морски транспорт. За стачките информация могат да прочетат на сайта apergia.gr, който е наличен само на гръцки език.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина или с генералното ни консулство в Солун.